مراجعین اورژانس(سرطان) روزهای دوشنبه و چهارشنبه بین ساعات 15 تا 18 بدون هماهنگی تشریف بیاورید.

تنها در صورت تشخیص بدخیم بودن بیماری توسط دکتر پذیرش خواهید شد

دکتر پریسا عظیمی نژادان / توصیه ها / خستگی مفرط در افراد مبتلا به سرطان پستان
مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه

خستگی مفرط در افراد مبتلا به سرطان پستان

خستگی مفرط احساس کمبود انرژی شدید می‌باشد، که اغلب به صورت عدم توانایی انجام کاری توصیف می‌شود. خستگی مفرط حتی زمانی که فرد به اندازه‌ی کافی می‌خوابد ممکن است همچنان وجود داشته باشد.
خستگی مفرط یکی از شایعترین عوارض بیماری سرطان و مراحل درمان آن به شمار می‌آید.

علت خستگی مفرط در افراد مبتلا به سرطان چیست؟

بیماری سرطان می‌تواند منجر به احساس خستگی مفرط شود. این عارضه در مراحل مختلف درمان سرطان مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی نیز بسیار شایع می‌باشد. سایر عواملی که ممکن است منجر به خستگی مفرط شوند عبارتند از عمل جراحی و دوره‌ی نقاهت پس از آن، کم خونی و پایین بودن سطح الکترولیت‌ها (که جزء ویژگی‌های شیمیایی خون محسوب می‌شود)، عفونت یا تغییر در سطح هورمون‌ها.

بررسی علت خستگی مبتلایان به سرطان پستان


احساس ضعف و خستگی مفرط در افراد مبتلا به سرطان بسیار شایع می‌باشد، اما میزان آن در افراد مختلف متفاوت است. بهترین روشی که تیم پزشکی می‌تواند به شما کمک کند این است که شما نوع خستگی و احساسی که بر اثر آن دارید را به طور کامل برای آنها توضیح دهید. اما توصیف احساس خستگی مفرط ممکن است سخت و دشوار باشد.
مردم خستگی مفرط را به روش‌های مختلفی توصیف می‌نمایند. برخی آن را به صورت احساس خستگی، ضعف، از دست دادن تمام انرژی، کسالت، کوفتگی و یا کند شدن حرکات بیان می‌نمایند. برخی بیان می‌کنند که هیچ انرژی ندارند و نمی‌توانند جهت انجام هیچ کاری تمرکز کنند. برخی دیگر بیان می‌کنند که در دست و پاهایشان احساس سنگینی حس می‌کنند، برای انجام هیچ کاری انگیزه‌ی کافی ندارند و نمی‌توانند بخوابند و یا خواب کافی داشته باشند. اختلالات خواب در افراد مبتلا به سرطان پستان وجود دارد. آنها ممکن است بد خلق، ناراحت، تحریک پذیر شده و یا احساس ناامیدی داشته باشند.

خستگی مفرط در مبتلایان به سرطان سینه
خستگی مفرط در مبتلایان به سرطان سینه

توصیف خستگی مفرط

خستگی مفرط را می‌تواند بدین صورت توصیف نمائید: عدم خستگی، خستگی خفیف، خستگی متوسط و خستگی شدید. یا اینکه می‌توانید از مقیاس‌های عددی استفاده نمائید، 0 تا 10، صفر به معنای عدم خستگی و 10 به معنی شدیدترین حالت خستگی که می‌توانید تصور نمائید.
ممکن است از شما سوالاتی مانند این پرسیده شود:
• چه زمانی خستگی مفرط شروع شد؟ تا چه مدت ادامه داشت؟
• آیا در طی زمان تغییری در میزان خستگی ایجاد شده است؟ تغییر ایجاد شده به واسطه‌ی چه عاملی بوده است؟
• آیا عاملی منجر به بهتر شدن یا بدتر شد خستگی مفرط شما می‌شود؟
• خستگی چگونه بر کارهای روزمره‌ی شما یا دیگر فعالیت‌های معنادار زندگی شما اثر می‌گذارد؟

نکاتی جهت کنترل خستگی

انرژی خود را ذخیره نمائید

• داروهای خاصی که جهت کنترل درد، حالت تهوع و یا افسردگی تجویز می‌شود می‌تواند منجر به احساس خستگی و خواب آلودگی شود. با تیم پزشکی خود در این مورد صحبت نمائید. برخی مواقع تغییر نوع دارو یا ایجاد تغییراتی در دوز مصرفی دارو می‌تواند کمک کننده باشد.
• کارهای مهم خود را انتخاب نمائید و ابتدا روی انجام آنها تمرکز نمائید.
• در صورت نیاز از دیگران درخواست کمک نمائید و در صورت امکان انجام برخی از کارهای خود را به دیگران بسپارید.
• وسایلی را که در اغلب موارد استفاده می نمائید در دسترس قرار دهید تا به سادگی بتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
• یک برنامه‌ی روتین برای هر روز خود تنظیم نمائید و سعی کنید چند فعالیت منظم را در برنامه‌ی روزمره‌ی خود بگنجانید.

مراقبتهای بعد از عمل جراحی ( هر نوع عملی که مرتبط با سینه است) می تواند در بهبود وضعیت کلی بیماری شما موثر باشد.

ورزش
• انجام ورزش‌ منظم در سطح متوسط (مانند پیاده‌روی) – در صورتی که پزشک شما آن را تائید نماید- می‌تواند خستگی مفرط را از بین ببرد و به شما احساس بهتری بدهد. ممکن است نیاز باشد با یک متخصص فیزیوتراپی مشاوره داشته باشید تا بهترین برنامه‌‌‌ی ورزشی که می‌توانید در این برهه داشته باشید را به شما ارائه نماید.

خوب غذا بخورید
• از مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه، چای و یا نوشابه خودداری نمائید.
• با تیم مراقبت پزشکی خود در مورد راههای مدیریت مشکلاتی مانند کاهش اشتها، اسهال، حالت تهوع و استفراغ جهت صحبت نمائید.
• یک رژیم غذایی متعادل حاوی پروتئین داشته باشید و روزانه بین 8 تا 10 لیوان آب بنوشید مگر اینکه پزشک به شما برنامه‌ی غذایی دیگری داده باشد.

خوب بخوابید
• سعی کنید هر شب بین 7 تا 8 ساعت بخوابید. متخصصین حوزه‌ی خواب بیان می‌کنند که جهت داشتن یک روال خواب منظم سعی کنید هر شب در ساعت معینی به رختخواب بروید و صبح‌ها در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.
• عصرها یا ساعات نزدیک به خواب ورزش نکنید، انجام تمرینات ورزشی در نزدیک زمان خوابیدن منجر به بروز مشکلاتی در هنگام خوابیدن می‌شود.
• ممکن است در طی روز احتیاج به یک خواب کوتاه داشته باشید، سعی کنید زمان خواب روزانه‌ی شما کوتاه باشد (کمتر از 30 دقیقه) و زمان خواب روزانه را در ساعات ابتدایی روز قرار دهید تا منجر به ایجاد اختلال در خواب شبانه‌ی شما نشود.
• خواب درمانی می‌تواند به شما کمک نماید که مشکلات خواب خود را به حداقل برسانید و راهکارهایی جهت بهبود خواب و داشتن خواب راحت را فرا بگیرید.

نکات بیشتر در مورد مدیریت خستگی مفرط

از آنجایی که خستگی مفرط ممکن است منجر به ایجاد مشکلات فراوانی شود، تیم تخصصی شامل پزشکان، پرستاران، مددکاران اجتماعی، فیزیوتراپ‌ها، داروسازان، متخصصان تغذیه و علوم غذایی و سایر متخصصان ممکن است لازم باشد که در روند درمان خستگی همراه شما باشند. به همین علت تیم مراقبت بهداشت ممکن است از شما بخواهد راهکارهای متفاوتی را جهت کنترل خستگی امتحان نمائید یا اینکه با یک تیم مراقبت جهت تسکین علائم همکاری نمائید.
یوگا، ماساژ درمانی، جلسات مشاوره و راهنمایی در مورد رژیم غذایی و تغذیه ممکن است در برطرف کردن خستگی مفرط و ضعف موثر باشد.
تحقیقات بیشتری در مورد دارو درمانی در حال انجام است، اما در صورت عدم بهبود خستگی برخی داروهای خاص یا محرک ممکن است برای شما تجویز شود. این داروهای محرک فقط برای مدت کوتاهی تجویز می‌شود مهم است که با پزشک خود در کنار منفعت‌ها مصرف این داروها در مورد عوارض جانبی آنها مانند بی‌خوابی در طی روز، مشکلات حافظه، بی‌خوابی شبانه یا واکنش های آلرژیک صحبت نمائید.
همچنین بیمه‌ی پزشکی خود را به منظور پوشش این درمان‌ها و پرداخت هزینه‌ی آنها بررسی نمائید.

با تیم مراقبت پزشکی خود صحبت نمائید

با تیم مراقبت بهداشتی خود در مورد مشکل خستگی مفرط مشورت نمائید. با آنها در مورد مشکلات خود و مسائلی که ممکن است منجر به بهتر یا بدتر شدن آنها شود صحبت نمائید.

به دوستان یا عزیزان خود بگوئید که چگونه می‌توانند به شما کمک نمایند. با حمایت و درک آنها ممکن است شما راحت‌تر بتوانید با مشکلات خود کنار بیایید.

دکتر پریسا عظیمی نژادان

دکتر پریسا عظیمی نژادان

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سینه از آمریکا و فرانسه

من در تبریز در خانواده ای متوسط به دنیا آمدم . پدرو مادرم هر دو مهندس فوق لیسانس کشاورزی و کارمند بودند. من یک خواهر کوچکتر از خودم دارم. دوره ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه بوعلی سینا تبریز که توسط خواهران روحانی فرانسوی اداره میشد به اتمام رساندم و فارسی و فرانسه را همزمان یاد گرفتم.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
چکاپ شخصی ماهانه پستان (آموزش صفر تا صد مراحل)

چکاپ شخصی ماهانه پستان (آموزش صفر تا صد مراحل)

چکاپ شخصی پستان یا خود آزمایی پستان در فواصل زمانی است که بیمار به پزشک مراجعه نمی کند و این معاینه به بیمار کمک می کند تا در صورت وجود هر گونه تغییری از آن آگاه شود سپس برای معاینات دقیق تر به پزشک...

بیماری های خوش خیم پستان؛ از انواع تا درمان

بیماری های خوش خیم پستان؛ از انواع تا درمان

بیماری های خوش خیم یا غیر سرطانی، توده های غیر طبیعی و یا دیگر تغییراتی هستند که در بافت سینه تشکیل می شوند و سرطانی نیستند.
داشتن بیماری خوش خیم پستان می تواند در وهله اول با ترس همراه باشد، چرا که علائم مشابه سرطان پستان را به همراه دارد.

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *