دکتر پریسا عظیمی نژادان / مقالات / عمل بازسازی پستان ها پس از ماستکتومی
[reading-time]

عمل بازسازی پستان ها پس از ماستکتومی

عمل بازسازی پستان‌­ها بعد از ماستکتومی چه زمانی انجام می‌شود؟ ممکن است شما به دلیل سرطان پستان و یا مستعد بودن برای آن، در شرف انجام عمل ماستکتومی (جراحی برداشتن بافت پستان) باشید و یا اینکه در گذشته تحت انجام این جراحی قرار گرفته‌­اید. در چنین شرایطی احتمالا پزشک شما در مورد گزینه­‌های ترمیم پستان با شما صحبت کرده است. معمولا، ترمیم پستان در طی عمل ماستکتومی یا مدت کوتاهی پس از آن انجام می‌­شود. گرچه می‌­توان حتی سال­‌ها پس از انجام عمل ماستکتومی یا لامپکتومی نیز این عمل را انجام داد. ترمیم به دو روش متفاوت انجام می‌­شود: ترمیم اتولوگ که در آن بخشی از بافت بدن خود فرد برای جایگزینی بافت پستان استفاده است و ترمیم به وسیله ی ایمپلنت­‌های مصنوعی، و یا ترکیبی از هر دو روش می‌­باشد.

بازسازی سینه بعد از ماستکتومی

عمل بازسازی پستان ها بعد از ماستکتومی چیست؟

عمل بازسازی پستان بعد از ماستکتومی برای جبران بافت از دست رفته پستان است. خانم‌هایی که بر اثر سرطان تحت جراحی ماستکتومی قرار گرفته اند، می‌­توانند با عمل بازسازی پستان سینه‌های خود را مجدد به دست آورند.

واکنشی که افراد نسبت به از دست دادن بافت پستان نشان می‌­دهند، قابل پیش بینی نیست. این واکنش به سن فرد، وضعیت تاهل یا تجرد و حتی اینکه فرد از لحاظ جنسی فعال باشد یا نه، ارتباط ندارد. طبیعی است که شما پس از عمل ماستکتومی احساس اضطراب، غمگینی و یا حتی سوگواری داشته باشید چرا که بخشی از بدنتان را از دست داده­‌اید. بخشی که ارتباط زیادی با زنانگی دارد، قسمتی از بدنتان که سهم عمده­ای از هویت جنسی تان را می­سازد، بخشی از بدن شما که باعث می­شود لباس‌هایتان بهتر به  تن تان بنشیند. به جلو حرکت کنید! حالا شما این فرصت را دارید تا تصمیم بگیرید که در قدم بعدی چه اتفاقی برایتان بیفتد. اولین قدم این است که در فکر و احساسات خود دقیق شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای بدنتان بگیرید.

 در این بخش ما به شما کمک می­کنیم تا  از بین تمام گزینه­‌های ترمیم پستان، مواردی که برای انتخاب این گزینه‌ها باید مد نظر داشته باشید و خطرات احتمالی هر کدام از آن‌­ها، بهترین تصمیم را بگیرید. تصمیمی که بدن و احساس شما را راضی کند.

بیشتر بخوانید: عمل همزمان لیفت و پروتز سینه

در صورتی که تصمیم گرفته اید برای انجام این جراحی اقدام کنید، اول به این چند سوال پاسخ دهید، پاسخ این پرسش­‌ها به شما در انتخاب روش ترمیم کمک می کند:

  • ترمیم پستان چقدر برای شما اهمیت دارد؟
  • آیا با مدلی از پستان که می‌­تواند جدا شود و دوباره کار گذاشته شود راحت هستید؟
  • آیا ترمیم پستان می‌­تواند به شما کمک کند تا احساس سابق را درباره ی بدنتان داشته باشید؟
  • آیا پس از عمل ماستکتومی و لامپکتومی یا انجام جراحی­‌های بیشتر برای ترمیم پستان مشکلی ندارید؟

مهم است بدانید عمل ترمیم تنها به ترمیم فرم پستان شما کمک می­کند و “احساس” پستان و نوک پستان را بر نمی­گرداند. با گذشت زمان، پوست روی پستان ترمیم شده و می­تواند نسبت به لمس حساس شود، اما احساس لمس دقیقاً مانند قبل از عمل نخواهد بود. در این بخش شما را با انواع گزینه­‌های ترمیم پستان و مسائل پزشکی و شخصی مربوط به آن آشنا می­کنیم، همچنین می توانید در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی این روش جراحی، دلایل انجام آن، آمادگی‌ها و مراقبت‌های بعد از آن بپردازیم.

عمل-بازسازی-سینه

دلایل انجام جراحی بازسازی پستان

خانم‌ها بنا به دلایل زیر تصمیم به انجام جراحی بازسازی پستان می‌­گیرند:

  • توازن و تناسب بیشتر قفسه سینه هنگام پوشیدن لباس زیر
  • بازگشت دائمی فرم سینه به حالت اولیه و طبیعی
  • عدم استفاده از بزرگ کننده­‌های خارجی در لباس زیر
  • احساس بهتر نسبت به فرم بدن

نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که بازسازی پستان با اسکار­­‌هایی همراه است، اما خوش بختانه این اسکارها به مرور زمان محو خواهند شد.

بازسازی پستان بعد از ماستکتومی، کمک می‌‌کند تا بیمار احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است فرم سینه­‌ها بعد از جراحی، مقداری با حالت طبیعی فرق داشته باشد. توصیه می‌­شود حتما در خصوص روش­‌های جراحی و مواردی مانند جای اسکار با پزشک مشورت داشته باشید.

نکات مهم در خصوص بازسازی پستان

  • امکان بازسازی پستان بلافاصله بعد از جراحی ماستکتومی و یا مدتی بعد از جراحی وجود دارد.
  • تمام جراحی‌­های بازسازی پستان با موفقیت همراه نیستند و به همین خاطر حتما باید با پزشک مشورت کنید.
  • بافت سینه یا فلپ، بعد از بازسازی پستان زنده نمی‌­ماند. این بافت مرده، نکروز نام دارد. در صورت بروز چنین موردی، روند ترمیم با تاخیر انجام می‌­شود و معمولا جراحی بیشتری برای رفع این مشکل نیاز خواهد بود.
  • روند ترمیم جراحی می‌­تواند تحت تاثیر شیمی درمانی، رادیوتراپی و یا جراحی قبلی باشد.
  • در افرادی که سیگاری هستند، تصمیم بر این گرفته می‌­شود که ابتدا مصرف سیگار به مدت سه ماه قطع شود و سپس تصمیم به جراحی گرفته شود.
  • آگاهی داشتن از گزینه­‌های جراحی به بیمار کمک می‌­کند تا انتظارات منطقی و واقع بینانه­تری از نتایج داشته باشد.

دلایل انجام جراحی بازسازی پستان

خانم ها بنا به دلایل زیر تصمیم به انجام جراحی بازسازی پستان می گیرند:

  • توازن و تناسب بیشتر قفسه سینه هنگام پوشیدن لباس زیر
  • بازگشت دائمی فرم سینه به حالت اولیه و طبیعی
  • عدم استفاده از بزرگ کننده های خارجی در لباس زیر
  • احساس بهتر نسبت به فرم بدن

نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که بازسازی پستان با اسکارهایی همراه است، اما خوش بختانه این اسکارها به مرور زمان محو خواهند شد.

بازسازی پستان بعد از ماستکتومی، کمک می کند تا بیمار احساس بهتری نسبت به خود داشته باشد و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند. اما این نکته را در نظر داشته باشید که ممکن است فرم سینه ها بعد از جراحی، مقداری با حالت طبیعی فرق داشته باشد.

توصیه می شود حتما در خصوص روش های جراحی و مواردی مانند جای اسکار با پزشک مشورت داشته باشید.

نکات مهم در خصوص بازسازی پستان

  • امکان بازسازی پستان بلافاصله بعد از جراحی ماستکتومی و یا مدتی بعد از جراحی وجود دارد.
  • تمام جراحی‌­های بازسازی پستان با موفقیت همراه نیستند و به همین خاطر حتما باید با پزشک مشورت کنید.
  • بافت سینه یا فلپ، بعد از بازسازی پستان زنده نمی‌­ماند. این بافت مرده، نکروز نام دارد. در صورت بروز چنین موردی، روند ترمیم با تاخیر انجام می‌­شود و معمولا جراحی بیشتری برای رفع این مشکل نیاز خواهد بود.
  • روند ترمیم جراحی می‌­تواند تحت تاثیر شیمی درمانی، رادیوتراپی و یا جراحی قبلی باشد.
  • در افرادی که سیگاری هستند، تصمیم بر این گرفته می‌­شود که ابتدا مصرف سیگار به مدت سه ماه قطع شود و سپس تصمیم به جراحی گرفته شود.
  • آگاهی داشتن از گزینه­‌های جراحی به بیمار کمک می‌­کند تا انتظارات منطقی و واقع بینانه­تری از نتایج داشته باشد.
بازسازی-پستان

بازسازی پستان ها پس از ماستکتومی

پس از جراحی ماستکتومی یا برداشتن پستان امکان بازسازی پستان وجود دارد. این عمل جراحی از حدود دو سال پس از عمل ماستکتومی و زمانی که درمان­های دیگر مثل شیمی درمانی و رادیوتراپی تمام شد و بیمار در شرایط عاری از بیماری قرار گرفت، قابل انجام است.

آمادگی قبل از جراحی بازسازی پستان

قبل از جراحی اطلاعاتی در خصوص:

  • نحوه مصرف داروها
  • مدت زمان انجام جراحی
  • عوارض احتمالی جراحی
  • مراقبت های بعد از درمان

در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت. به علاوه این که نیاز است، بیمار:

  • استعمال سیگار و دخانیات را سه ماه قبل از جراحی، کنار بگذارد.
  • مصرف ویتامین و مکمل ها بلامانع است.
  • توصیه­های پزشک در خصوص ناشتا بودن روز جراحی را رعایت کند.

توصیه می‌­شود روز جراحی فردی از دوستان و یا اعضای خانواده، بیمار را همراهی کند. جراحی بازسازی پستان عمدتا تحت بیهوشی عمومی انجام می‌­شود، بدین معنا که بیمار در طول جراحی خواب است و دردی را احساس نخواهد کرد.

زمان مناسب جراحی بازسازی پستان

بصورت همزمان با عمل جراحی برداشتن پستان یا پس از مدت زمانی قابل انجام است. در مواردی که جراحی برداشتن پستان جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان انجام می‌­شود، بهتر است بصورت همزمان بازسازی پستان نیز انجام گردد. گاها با توجه به صلاحدید جراح سینه در زمان­های که فرد مبتلا به سرطان اولیه است عمل جراحی برداشتن و بازسازی سینه به صورت همزمان توصیه می‌گردد.

اما در صورتی که فرد نیاز به درمان های شیمی درمانی و رادیوتراپی دارد بایستی تا زمان بهبود کامل و عاری از بیماری با صلاحدید پزشک جراحی انجام شود. عمل جراحی بازسازی پستان محدودیت سنی ندارد و مخصوص مرحله خاصی از بیماری نیست و کاملا بسته به شرایط بیمار و صلاحدید پزشک خواهد بود.

گزینه های جراحی بازسازی پستان

عمل بازسازی پستان، عمل پیچیده ای است که اکثرا در بیش از یک مرحله انجام می‌شود. یکی از مراحل اصلی این جراحی که بسیار زمان بر خواهد بود و پس از این مرحله درمانی فرد بایستی به مدت دو روز بستری و تحت مراقبت باشد ولی دومین مرحله جراحی در زمان کوتاه تری قابل انجام بوده و نیازی به بستری نخواهد داشت.

بازسازی به روش­های مختلفی از بافت بدن شخص همانند چربی اضافه قسمت پایینی شکم، پروتز و در مواردی از هر دو روش استفاده می‌­شود.

انتخاب روش جراحی با توجه به ظاهر بدن فرد، سن، درخواست بارداری مجدد، فرم سینه، سوابق رادیوتراپی و بیماری­های همزمان تعیین می‌­گردد. توجه داشته باشید هر کدام از روش‌­های درمانی برای هر بیمار قابل انجام نیست و قبل از جراحی به بهترین جراح سینه در تهران جهت بازسازی مراجعه نمایید.

بیش از یک جلسه مشاوره با پزشک خود داشته باشید، به حرف­‌های او دقت نمایید و به دقت گوش دهید با آگاهی و یا اعتماد به پزشک خود تصمیم بگیرید. زنانی که مدتی است پستان خود را از دست داده‌­اند به قدری از نداشتن پستان دچار ناراحتی می‌­شوند که با نتایج متوسط بازسازی پستان بسیار خوشحال و راضی خواهند بود.

اما برخی دیگر از افرادی که همزمان جراحی بازسازی پستان را انجام می‌­دهند شوک از دست دادن پستان و فرم سینه جدید در صورت عدم نارضایتی فرد صدمات روحی حاد را برای آن ها به همراه خواهد داشت. بایستی توجه داشته باشید که پستان بازسازی شده هرگز همانند پستان طبیعی نخواهد بود.

بازسازی پستان با پروتز

استفاده از پروتز، یکی از گزینه‌های بازسازی فرم سینه­‌ها بعد از درمان سرطان می‌­باشد. امکان انجام این جراحی همزمان با ماستکتومی و یا بعد از آن وجود دارد. از جمله مزایای بازسازی بلافاصله بعد از جراحی می‌­توان به حفظ بافت سینه و نتایج مطلوب تر اشاره کرد.

در بازسازی تاخیری، از بسط دهنده بافت در طول ماستکتومی استفاده می‌­شود تا بافت سینه برای جراحی آماده شود. بسط دهنده، کیسه بالون مانندی است که در ابتدا مسطح است و به مرور بسط پیدا می‌­کند تا جایی که به اندازه دلخواه برسد. بعد از کش آمدن پوست بر روی سینه، جراحی ثانویه ای انجام می­شود تا بسط دهنده برداشته شود و پروتز به صورت دائمی کار گذاشته شود.

پروتز سینه روشی است که افتادگی سینه طبیعی را نخواهد داشت و با خوابیدن سینه به سمت خارج نمی‌­افتد و در صورتی که پوست کافی وجود داشته باشد می توان از این روش استفاده نمود. در موارد بازسازی تاخیری باید با expander  یا تزریق چربی و یا تلفیق پیوند با پروتز کمبود پوست را جبران کرد.

جراحی بازسازی تاخیری عمدتا در موارد زیر انجام می‌شود:

  • فرد تمایلی به انجام جراحی در طول درمان سرطان نداشته باشد.
  • بیمار مبتلا به دیگر شرایط پزشکی باشد.
  • نیاز به انجام رادیوتراپی باشد.

در این روش از دو نوع پروتز استفاده می‌شود:

  • پروتزهای سیلیکونی. پروتزهای ژله ای که تا حدودی مشابه بافت طبیعی سینه هستند.
  • پروتزهای سالینی. پروتزهای مملوء از آب نمک استریل.

نکات مثبت پروتز سینه پس از ماستکتومی

  1. برش اضافی به بدن تحمیل نمی‌شود.
  2. در افراد لاغر و جوان قابل انجام است.
  3. در موارد دو طرفه براحتی قابل انجام است.

نکات منفی پروتز سینه پس از ماستکتومی

  1. احتیاج به اصلاح در طول زمان دارد.
  2.  آن را باید با رو­ش‌­های دیگر مثل پیوند یاexpander  پوست و تزریق چربی تلفیق شود.
  3. قرینه سازی با پستان مقابل نیاز دارد.
  4. در لمس پستان کاملا طبیعی نیست و روی قفسه سینه ثابت است و افت طبیعی پستان را ندارد.

بازسازی پستان با بافت خود بیمار

بازسازی بافت اتولوگ یا فلپ بافتی، روشی است که با هدف فرم دهی مجدد سینه بعد از جراحی انجام می­شود. در این روش، از بافت سایر قسمت­های بدن مانند شکم، پشت و یا ران ها استفاده می­شود. فلپ بافتی، ظاهر طبیعی تری را نسبت به پروتز به همراه خواهد داشت.

این روش بازسازی عمدتا به دو روش صورت می گیرد:

فلپ TRAM

درر این روش، از بافت ها و عضلات شکم استفاده می­شود. گاهی ممکن است جهت فرم دهی بهتر، نیاز به استفاده از پروتز باشد. پوست، چربی و رگ های خونی از ناحیه شکم به عضلات شکمی منتقل خواهند شد.

نکات مثبت روش TRAM

  •  نتایج زیبایی آن واقعا قابل قبول است.
  •  سینه پیوندی گرم و همانند سینه طبیعی افتاده است با تغییر وزن فرد چاق و لاغر می‌شود.
  • احتمال سیاه شدن پیوند بسیار کم است.
  • همزمان از چربی زیر شکم خلاص می­شوید.
  • بعد از رادیو تراپی هم قابل انجام است.
  • اکثرا نیاز به ترمیم ندارد.
  • احتمال دفع پیوند کم است.

نکات منفی روش TRAM

  • بهتر است در زنانی انجام شود که قصد حاملگی ندارند هر چند حاملگی بعد از این روش مشکلی ندارد.
  • در سیگاری‌­ها و دیابتیک ها پر عارضه است.
  • طولانی و پر خرج است.
  • گاها شکم یک طرفه و برجسته می‌شود.

فلپ DIEP

در این روش، از پوست و چربی شکم استفاده می‌­شود و از عضله استفاده ای نخواهد شد. روش انجام به این صورت است که بافت کاملا از شکم جدا و به قفسه سینه منتقل می­شود. از آن جایی که از عضله استفاده نمی­شود، احتمال بروز ورم و یا فتق وجود نخواهد داشت.

بازسازی نوک سینه و هاله قهوه ای رنگ بعد از جراحی ماستکتومی

در جراحی ماستکتومی، نوک سینه نیز برداشته می­شود و توسط فلپ پوستی به همراه تاتو انجام می­گردد. بازسازی نوک سینه و هاله قهوه­ای رنگ آن، آخرین مرحله می­باشد.

جراحی که معمولا سه تا چهار ماه بعد از جراحی و طی شدن روند بهبودی انجام خواهد شد. در واقع، این جراحی با هدف برقراری فرم طبیعی تر سینه انجام می­شود.

نکات مهم پس از عمل

  • اکثرا افراد پس از عمل­های بازسازی با درد مواجه می­شوند که در چنین شرایطی نیاز به چند روز بستری خواهد بود.
  • جهت جلوگیری از عوارض در هر تکنیک بازسازی به دستورات پس از عمل مربوط به آن تکنیک با دقت عمل کنید.
  • اکثرا درن­های بکار رفته چند روز باید بماند.
  • حمام با نظر پزشک قابل انجام است.
  • نیاز به رژیم غذایی نیست.

گزینه های جراحی بازسازی پستان

بازسازی پستان با پروتز

استفاده از پروتز، یکی از گزینه‌های بازسازی فرم سینه­‌ها بعد از درمان سرطان می‌­باشد. امکان انجام این جراحی همزمان با ماستکتومی و یا بعد از آن وجود دارد. از جمله مزایای بازسازی بلافاصله بعد از جراحی می‌­توان به حفظ بافت سینه و نتایج مطلوب تر اشاره کرد.

در بازسازی تاخیری، از بسط دهنده بافت در طول ماستکتومی استفاده می‌­شود تا بافت سینه برای جراحی آماده شود. بسط دهنده، کیسه بالون مانندی است که در ابتدا مسطح است و به مرور بسط پیدا می‌­کند تا جایی که به اندازه دلخواه برسد. بعد از کش آمدن پوست بر روی سینه، جراحی ثانویه ای انجام می­شود تا بسط دهنده برداشته شود و پروتز به صورت دائمی کار گذاشته شود. پروتز سینه روشی است که افتادگی سینه طبیعی را نخواهد داشت و با خوابیدن سینه به سمت خارج نمی‌­افتد و در صورتی که پوست کافی وجود داشته باشد می توان از این روش استفاده نمود. در موارد بازسازی تاخیری باید با expander  یا تزریق چربی و یا تلفیق پیوند با پروتز کمبود پوست را جبران کرد.

جراحی بازسازی تاخیری عمدتا در موارد زیر انجام می‌شود:

  • فرد تمایلی به انجام جراحی در طول درمان سرطان نداشته باشد.
  • بیمار مبتلا به دیگر شرایط پزشکی باشد.
  • نیاز به انجام رادیوتراپی باشد.

در این روش از دو نوع پروتز استفاده می‌شود:

  • پروتزهای سیلیکونی. پروتزهای ژله ای که تا حدودی مشابه بافت طبیعی سینه هستند.
  • پروتزهای سالینی. پروتزهای مملوء از آب نمک استریل.

نکات مثبت پروتز سینه پس از ماستکتومی

  1. برش اضافی به بدن تحمیل نمی‌شود.
  2. در افراد لاغر و جوان قابل انجام است.
  3. در موارد دو طرفه براحتی قابل انجام است.

نکات منفی پروتز سینه پس از ماستکتومی

  • بهتر است در زنانی انجام شود که قصد حاملگی ندارند هر چند حاملگی بعد از این روش مشکلی ندارد.
  • در سیگاری‌­ها و دیابتیک ها پر عارضه است.
  • طولانی و پر خرج است.
  • گاها شکم یک طرفه و برجسته می‌شود.

خطرات ترمیم و بازسازی پستان

  1. مثل تمام انواع عمل­های جراحی، جراحی ترمیم نیز ممکن است ریسک­هایی داشته باشد. بسیاری از این ریسک ها با خطرات ماستکتومی مشابه هستند. اما ریسک­هایی هم وجود دارد که تنها منحصر به ترمیم ایمپلت هستند.اسکار: مهم نیست که کدام یک از انواع ترمیم را انجام دهید، شما در ناحیه پستان اسکار خواهید داشت. در بیشتر افراد پس از مدتی اسکارها بهبود پیدا می کنند و نشان کمتری از قبل بر جا می­گذارند اما کامل از بین نمی­روند. البته بیشتر اسکارها در فعالیت های روزانه در معرض دید قرار نمی­گیرند.
  2. انقباض های کپسولی: گاهی ممکن است در ترمیم های ایمپلنت دیده شوند. ممکن است دردناک باشند و باعث تغییر شکل اولیه ی ایمپلنت شوند. برای حل این مشکل در صورتی که جراح شما صلاح بداند می‌­تواند پستان را از ناحیه اسکار باز کند و ایمپلنت را جایگزین کند. تمرین­هایی هستند که می توانند از ایجاد انقباض های کپسولی پیشگیری کنند.
  3. رادیوتراپی: در صورتی که بعد از ترمیم ایمپلنت پزشک شما تشخیص دهد که شما به رادیوتراپی نیاز دارید، باید قبل از انجام رادیوتراپی تکنسین را از وجود ایمپلنت در ناحیه ی سینه آگاه کنید تا بتوانید خطرات ممکن را به حداقل برسانید.
  4. خرابی بافت: گاهی ممکن است بافت ناحیه ی پستان به دلایلی مثل فشار ناشی از ایمپلنت، به صورت کامل و درست بهبود نیابد. شبکه ی رگ هایی که مسئول غذا و اکسیژن رسانی به این ناحیه هستند ممکن است در جراحی، رادیوتراپی و به دلایلی مثل مصرف سیگار و دیابت آسیب ببینند و در نتیجه سرعت بهبودی کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت. این خرابی های بافتی در پزشکی با اصطلاح نکروز شناخته می­شوند. نکرورز می تواند با درد و خونریزی، تب و احساس مریضی همراه باشد. ممکن است پوست ناحیه ی نکروز شده سیاه شود و از این قسمت بوی بدی به مشام برسد. در صورت وقوع نکروز بافت مرده باید توسط جراح خارج شود.
  5. درد در اطراف ایمپلنت: گاهی ممکن است افراد در ناحیه ی اسکار و یا ایمپلنت احساس درد و ناراحتی داشته باشند. ممکن است درد از فشار ایمپلنت بر روی اعصاب محیطی این ناحیه ناشی شود. این درد ممکن است با تمرین های کششی و ماساژ که توسط پزشک شما تجویز می‌شود، از بین برود.
  6. جابجایی ایملنت: در صورتی که میزان این جابجایی کم باشد، ممکن است بتوان با ماساژ آن را به جای اصلی خود برگرداند و در صورتی که جابجایی بیش از حد باشد باید با پژشک خود درباره ی آن مشورت کنید.
  7. پارگی ایمپلنت

سوالات متداول

دکتر پریسا عظیمی نژادان

دکتر پریسا عظیمی نژادان

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سینه از آمریکا و فرانسه

من در تبریز در خانواده ای متوسط به دنیا آمدم . پدرو مادرم هر دو مهندس فوق لیسانس کشاورزی و کارمند بودند. من یک خواهر کوچکتر از خودم دارم. دوره ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه بوعلی سینا تبریز که توسط خواهران روحانی فرانسوی اداره میشد به اتمام رساندم و فارسی و فرانسه را همزمان یاد گرفتم.

مقالات مرتبط

ماستکتومی یا جراحی تخلیه پستان

ماستکتومی یک روش جراحی برای خارج ساختن تمام بافت سینه است که معمولاُ برای درمان بیماری سرطان سینه انجام می‌شود اما در برخی موارد نیز ممکن است برای پیشگیری از این بیماری صورت پذیرد. پس از ماستکتومی...

مهم ترین دلایل تغییرات در ناخن طی درمان سرطان

تعییرات بسیاری در طول دوره‌ی درمان سرطان می‌تواند ایجاد شود و بر ظاهر ناخن تاثیر بگذارد به عنوان مثال برآمدگی و خطوطی که روی ناخن‌ها ایجاد می‌شود معمولاُ دردناک نیستند اما باعث ایجاد تغییر در ظاهر و...

درد بعد از عمل سرطان سینه چگونه قابل کنترل است؟

درد بعد از عمل سرطان سینه چگونه قابل کنترل است؟

درد بعد از عمل سرطان سینه یکی از عوارض رایجی است که در بیشتر از پنجاه درصد بیماران مشاهده می‌شود. میزان درد معمولاُ در روزهای اول پس از جراحی شدید است اما در برخی از افراد ممکن است تا چند ماه و یا...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

16 Comments
  1. سلام خانم دکتر عزیز و خسته نباشین
    من عجزانه به راهنمایی شما نیاز دارم.
    بنده ۳۸ ساله هستم و یک فرزند پسر ۸ ساله دارم. و قصد بارداری مجدد ندارم.
    متاسفانه مادربزرگ و مادرم در سن ۵۲ و ۵۸ سالگی براثر بیماری سرطان سینه فوت کردن. و دو خاله ام هم بعداز یائسگی حدودا ۵۰ سالگیشون یکیشون درگیر سرطان رحم شدن که رحمشون رو برداشتن و و بعد درگیر سینه شدن و یکیشونم درگیر سرطان سینه.
    این اتفاقات باعث شد تا آزمایش ژنتیک بدم که در جواب مشخص شد ژن brca1 در من مثبته. و توصیه کردن به عمل ماستکتومی و بلافاصله جراحی زیبایی با پروتز.
    نتایج سونوگرافی و ماموگرافی من مشکلی نداره و سالم هستم.
    و تصمیم دارم به ابن عمل اقدام کنم.
    فقط خیلی سردرگم هستم. و سوالاتی ذهنمو مشغول کرده.
    اول اینکه آیا این عمل رو اصلا انجام بدم؟ یا اگر رحم و تخمدان رو بردارم مشکلم حل میشه؟
    دوم اینکه اگر این عمل رو انجام بدم با استفاده از باعت خود بدنم سینه هام بازسازی بشن یا پروتز؟ هرچند اینجا دوتا پزشک پروتز رو پیشنهاد دادن.
    سوم اینکه آیا عوارض عمل خیلی زیاده و من بعد از جراحی دچار مشکلات دیگه ای میشم؟
    چهارم اینکه به کدوم پزشک در تبریز این جراحی رو بسپرم؟ خودم پیش دکتر ادیانی و دکتر شیخلو رفتم. ولی در انتخاب پزشک برای جراحی هنوز سردر گم هستم.
    ممنون میشم اگر منو راهنمایی کنید.
    سپاسگزارم

    Reply
    • سلام
      برای انتخاب نوع پروتز و چربی بسته به فیزیک بدن، میزان چربی و فرم سینه فرد می باشد. بنابراین معاینه و مشاوره خیلی لازم و ضروری است.
      در شهر تبریز کسی را نمیشناسیم.
      برای اطلاع از عوارض جراحی سینه می توانید به صفحه گالری ویدئو مراجعه نمایید زیرا در تمامی ویدئوها توضیحات اجمالی در خصوص تمامی جراحی های سینه داده شده است.
      به طور معمول کسی که سابقه بارداری داشته و شرایط جراحی را داشته باشد می تواند اقدام به جراحی نماید اما برای اطلاع دقیق در این خصوص حتما بایستی معاینه و مشاوره نمایید.

      Reply
  2. سلام خانوم دکتر من ۳۱ سالمه و الان ۱ ماه نیم هست که سینه ام رو تخلیه و پروتز کردم برای پرتو درمانی ک سی تی اسکن دادم دست درد خیلی شدیدی دارم که اصلانمیتونم دردش تحمل کنم دور تا دور سینه ام هم دونه زده که بیوبسی داده ام
    برای درمان دستم راه حلی هست؟
    من اصفهان عمل کردم امکانش هست که بیام پیشتون برای بقیه مراحل درمانم؟؟؟

    Reply
    • سلام
      بله روش های برای درمان بیماری شما وجود دارد بهتر است با مطب تماس حاصل نمایید تا بتوانید جهت درمان با بخش فیزیوتراپی کلینیک ما ارتباط برقرار کرده و راهنمایی شوید.

      Reply
  3. با سلام

    خانم دکتر عزیز بعد از انجام عمل ماستکتومی و همزمان گذاشتن پروتز و آلودرم تا چه مدت نمیتوان سیگار کشید؟

    ممنون

    Reply
    • سلام دوست عزیز
      بهترین حالت این است که سه ما ه قبل از عمل استعمال سیگار را ترک نمایید زیرا استعمال سیگار می تواند روند بهبود را کند و مختل نمایید. ولی بدانید که سیگار در جراحی تاثیر نخواهد داشت.

      Reply
  4. سلام خانم دکتر بنده همشهری شما هستم خانم بده در سینه سمت چپ توده سرطانی داشتند که توسط جناب دکتر ادیانی جراحی شدند بعد از جراحی شیمی درمانی انجام دادند که کاملا رضایت بخش بوده و درمان شده.ولی الان در سینه فرو رفتگی وجود دارد برای ترمیم فرو رفته گی سینه میتوانیم به شما مراجعه کنیم اگر میتوانیم هزینه تقریبی چقدر میباشد. ممنونم و آرزوی سلامتی برای همه درمانگران و بیماران را از خداوند خواهانم

    Reply
    • سلام اول معاینه بشن بعد می‌تونن همه سوالات را پاسخ بدن

      Reply
  5. سلام وقت بخیر،
    برای بازسازی نوک سینه، از پروتز مخصوص نوک سینه استفاده میشه؟
    یا فقط تاتو انجام میدن ؟

    Reply
    • پروتز برای نوک سینه نداریم

      Reply
  6. سلام با ارزوی تندرستی یک سوال دااشتم اگه به انداره یک تخم مرغ از سینه بعد عمل ماستکتومی برداشته شود خود سینه ترمیم میشود یا نیاز به بازسازی دارد؟

    Reply
    • سلام اگر در ظاهر مشخص باشه برای رفع آن باید بازسازی کرد

      Reply
  7. با سلام؛ من چند ماه پیش توسط خانم دکتر برای عمل بازسازی ماستکتومی ویزیت شدم. دکتر برام پت اسکن و تست ژنتیک نوشتن که انجام بدم و برم برای تعیین وقت عمل…
    اما هزینه پت اسکن خاتم خیلی بالا است و من میخوام از خانم دکتر خواهش کنم که به جای خاتم در بیمارستان شریعتی یا امام خمینی این اسکن رو انجام بدم
    هم به واتساپ هم اینستاگرام مطبب پیام دادم اما کسی جواب منو نمیده
    چطوری میتونم با دکتر ارتباط بگیرم؟

    Reply
    • سلام دوست عزیز بیمارستان خاتم دولتی هست

      Reply
  8. سلام خانم دکتر
    من ۴۳سالمه و بعد از تخلیه پستان عمل ماستکتومی انجام دادم،بعد از دو ماه بدنم پروتز را پس زد
    پروتز را تخلیه کردند و بافتهای مرده را هم برداشتند حدودا یک سال میگذره و هنوز پوست سینه به هم نرسیده و باز است نظر شما رو در این باره میخواستم،خواهش میکنم کمکم کنید

    Reply
    • سلام دوست عزیز
      تا توسط خانم دکتر معاینه نشید و شرایطتون بررسی نشه نمیشه نظری داد.
      برای کسب اطلاعات بیشتر ویدئوهای خانم دکتر رو در اینستاگرام و آپارات دنبال کنید

      Reply
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =